Prin Palatele din Bucureşti – Excursie de 1 zi

PLECARE: 4 Iunie

1 ZI

160 RON / pers.

In fiecare luna,de fiecare data cu alt program,cultural sau religios:

Ne intalnim dimineata la ora 06.00 la Livada Postei , pentru a porni intr-un frumos periplu pe traseul Predeal – Busteni – Sinaia – Comarnic – Campina – Ploiesti – Bucuresti, ocazie cu care  ne vom bucura impreuna de frumusetile capitalei . Plimbarea noastra va cuprinde vizitarea a doua obiective deosebite ale Bucurestiului si anume : Palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului precum si un tur al capitalei, ocazie cu care vom face cunostiinta cu frumoase locuri ale asa numitului „ Micul Paris”.

PALATUL COTROCENI , locul cu o istorie de peste 400 de ani.

Zona actuala a Palatului Cotroceni are o istorie ce dateaza inca de la sfarsitul secolului al 17-lea cand domnitorul Serban Cantacuzino a construit pe acel loc o manastire, defrisand intens zona.

Locul este plin de istorie, aici avand loc numeroase evenimente de o importanta istorica deosebita. La 1821 Tudor Vladimirescu isi aseza aici tabara iar cativa zeci de ani mai tarziu, in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, palatul capătă statutul de reşedinţă oficială de nivel european.

În anul 1918, la Cotroceni a fost semnat, cu Puterile Centrale, tratatul cunoscut sub numele de Pacea de la Bucureşti. După Marea Unire, palatul a cunoscut modificari şi adăugiri efectuate de arhitectul Grigore Cerchez. Prinţesa, ulterior regina Maria, a lăsat la Cotroceni o amprentă inconfundabilă, personalizare care poartă pecetea spiritului său cu înclinaţii vădit artistice.

PALATUL PARLAMENTULUI Pornind de la o idee mai veche, clădirea Palatului Parlamentului a fost construită în vremea lui Nicolae Ceauşescu într-o perioadă cu mari privaţiuni economice. Tendinţa dictatorului era, pe de o parte, de a concentra într-o singură clădire toate organele centrale ale statului,  iar pe de alta, Ceauşescu îşi dorea o locuinţă sigură din punct de vedere seismic, care să reziste şi unui eventual atac nuclear.

Din punct de vedere arhitectural, Palatul Parlamentului este una dintre cele mai controversate clădiri din România , având un stil eclectic, încărcat de elemente contradictorii

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 365.000 mp şi ocupă în Cartea Recordurilor locul 1 în lume la capitolul clădiri administrative  (pentru uz civil), respectiv locul 3 în lume din punct de vedere al volumului; este cea mai grea şi cea mai scumpă din lume.

centru
arcul de triumf
interior casa poporului

Prețul include

  • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
  • tur oras  Bucuresti
  • asistenta turistica
  • vizitarea obiectivelor turistice mentionate (biletele de intrare nu sunt incluse)

Prețul nu include

  • intrările la obiectivele turistice, servicii de masă, băuturi, care nu sunt specificate în program

Info

  •      Grup minim: 35 persoane

⭐ 12 rate - dobândă 0%

Excursie în Bucureşti

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/06/04 06:00:00