Crama Lacerta si Manastirilie Verbila si Jercalai – Excursie de o zi

PLECARE: 10 Aprilie

08 iulie

1 ZI

160 RON / pers.

VIZITE IN PROGRAM

Plecare din Brasov , livada Postei ora 7.00. Ne indreptam catre “Crama 1777” , cea mai veche construcție țărănească de lemn de pe teritoriul județului Prahova. A fost construita în anul 1777, conform inscripției existente pe portalul ușii. În anii 1960 profesorul Nicolae Simache restaurează sumar aceasta crama și în anul 1967 este declarata muzeu. În perioada 1970-1980 Crama s-a degradat, iar în anul 1985 a fost demontata, recuperandu-se o parte din materiale. În anul 2007 a început reconstituirea cramei, iar în anul 2013 a fost deschisa spre vizitare.

Ne continuam drumul catre Conacul Bellu , situat în localitatea Urlați  un monument reprezentativ pentru arhitectura veche românească; a făcut parte dintr-un complex arhitectonic ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea şi a aparţinut familiei Bellu, al cărui nume astăzi se leagă aproape invariabil numai de cimitirul bucureştean. Conacul de azi este unul dintre cele mai frumoase din Ţara Românească şi adăposteşte o parte importantă din colecţiile baronului Alexandru Bellu (1850 – 1921).

Ne indreptam pasii apoi catre un loc cu incarcare istorica si spirituala, Manastirea Vărbila Ctitorie a trei boieri din zonă, biserica Mănăstirii Vărbila a fost ridicată între anii 1510-1532, iar numeroasele evenimente tulburi ale primei jumătăţi a veacului al XVI-lea au dat naştere unor legende locale despre lupte cu turcii, care, în realitate, nu au fost niciodată pe aici. Continuam cu Mănăstirea Jercălăi din Urlaţi care găzduieşte schitul Sfânta Maria-Cricov, cu bisericuţa lui de lemn în formă de corabie şi cu turla ei zveltă, având la bază pridvor şi prispă pe latura sudică. Bisericuţa din lemn constuită în anul 1731 se remarcă prin armonia desăvârşită a proporţiilor, dar şi prin frumuseţea picturii interioare de mare valoare artistică.

Ne indreptam pasii apoi catre celebra Crama Lacerta. In centrul domeniului acesteia se afla si Conacul Dorobantu, opera arhitectului Ion Mincu. Construit in 1901 si renovat in 2005 conform planurilor originale, mostra de arhitectura neo-romaneasca priveste de la inaltime dealurile din jur, pline-ochi cu vita de vie.Optional vom participa la o degustare, neinclusa in pretul excursiei.

Muzeul-„Crama-1777-Valea-Calugareasca-judetul-Prahova_Ionut-Teoderascu_Muzee-de-la-sat_Romania_001
conac-bellu-768x552
wine-1952051_1280

Prețul include

  • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
  • Asistenta turistica

Prețul nu include

  • intrările la obiectivele turistice, servicii de masă, băuturi, care nu sunt specificate în program

Info

Grup minim : 35 persoane. Pentru un grup intre  25 – 34 pers.,se plateste un supliment de 25 lei/ persoana.
  • Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program

⭐ 12 rate - dobândă 0%

Crama Lacerta si Manastirilie Verbila si Jercalai

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/04/10 07:00:00