Targul de Craciun de la Sibiu – excursie de o zi

PLECARE: 16 Decembrie

1 ZI

120 LEI / pers.

VIZITE IN PROGRAM

Plecare din Brasov ora 07:00 de la  Livada Poştei, pe traseul Brasov- Sibiu. Ajungem la Sibiu unde inainte de vizitarea Targului de Craciun vom face un scurt pietonal pentru a vedea cateva din locurile frumoase ale Sibiului.

Vom trece pe Strada Cetății , strada pe care vom admira Turnurile Cetății, mai exact Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor .

Continuam drumul spre aleea pietonală Nicolae Bălcescu o alee ce se întrece în patiserii, covrigării, terase și restaurante, dar și în clădiri emblematice.

Ajungem in Piața Mare, centrul istoric al Sibiului și atracția principală a orașului. Aici se organizează aproape pe toată perioada anului diverse evenimente sau târguri. O locație deosebit de frumoasă, cu foarte multe clădiri de patrimoniu, un amestec de case  din secolele XV – XVIII cu o arhitectura ce  a fost foarte bine păstrată și adaptată vieții moderne. Aici are loc unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din România, moment în care Piața Mare pare că se transformă în satul lui Moș Crăciun.

Vom trece de asemenea pe langa Muzeul Brukenthal , cel mai vizitat și apreciat muzeu din Sibiu, aflat  într-o clădire construită în stil baroc, ce a fost inițial reședința baronului Samuel von Brukenthal .

Vedem de asemenea Turnul Sfatului aflat între Piața Mare și Piața Mică, pe sub care trece gangul ce face legătura între cele două piețe. Acesta servea ca poartă de intrare spre a doua centură de fortificații.

Urmeaza Piața Mică , piata care se află între Piața Mare și Piața Huet.

Nu putem rata Podul Minciunilor care face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet și este considerat unul dintre cele mai importante simboluri din orașul Sibiu, în jurul căruia se învârt multe legende.

Cea mai populară legendă este aceea potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi. Podul a devenit astfel locul preferat de îndrăgostiți, aceștia alegând această locație pentru a-și mărturisi iubirea sinceră.

Biserica evanghelică fost ridicată în sec XIV pe locul unde exista o veche biserică încă din secolul XII.

Dupa trecerea in revista a obiectivelor si locurilor amintite vom avea timp liber pentru a ne bucura de Targul de Craciun, organizat in Piata Mare.

sibiu
targ-de-craciun-sibiu-2014
christmas-7611460_1280
sibiu-511914

Prețul include

  • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
  • Asistenta turistica

Prețul nu include

  • intrările la obiectivele turistice, servicii de masă, băuturi, care nu sunt specificate în program

Info

  • Așezarea în autocar va fi realizată conform diagramelor, în funcție de ordinea înscrierii turiștilor;
  • Organizatorul poate modifica traseul in functie de conditiile meteo si situatiile neprevazute, ordinea vizitelor se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program

⭐ 12 rate - dobândă 0%

Excursie în Sibiu

Rezervă acum!

Plecăm în:

2023/12/16 07:00:00