Castelul Savarsin și Timisoara

PLECARE: 16 martie

2 zile

475 RON / pers.

Ziua 1: Brașov –  Savarșin – Timișoara

Plecare din Brasov ora 7.00  de la  Livada Poştei.

Primul popas il vom aface la o casă… căzută parcă din cer. Are acoperișul înfipt în pământ, podeaua în sus, iar mobila stă… pe tavan., ati ghicit, Casa intoarsa de la Avrig .  De aici ne continuam drumul  catre Săvârșin  ,unde vom face un popas la  Castelul regal . Vom vizita exteriorul cu gradinile si muzeul. Daca va fi disponibil, se va vizita si interiorul. Castelul regal de la Săvârșin este un conac deținut de familia regala romana. Pe locul clădirii actuale se găsea în secolul al XVIII-lea castelul familiei nobiliare Forray. Castelul inițial a fost construit intre anii 1650 – 1680 de către familia Forray. În noiembrie 1781, răsculații lui Horea, cărora li s-au alăturat iobagii de pe domeniul Săvârșin,au dat foc castelului cât și bisericii romano – catolice de pe domeniu. Ne continuam deplasarea spre Timisoara . Cazare si cina in Timisoara.

Ziua 2: Timișoara – Brașov 

 

Mic dejun. Ne bucuram impreuna si individual de  Timisoara.

Facem un popas in  Piața Victoriei. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de Piața Operei și reprezintă piața centrală a orașului Timișoara. Mai mult de atât, în acest loc, dar pe 20 decembrie 1989, Timișoara a fost declarat primul oraș liber de comunism din Romania.

Tot Piața Victoriei găzduiește Opera Națională Română și Catedrala Mitropolitană, două dintre cele mai reprezentative monumente ale orașului. De asemenea, în această zonă se găsesc și Fântâna arteziană ,,La pești”, Lupoaica cu puii, dar și Muzeul Banatului găzduit de Castelul Huniade. 

La cateva minute de aceasta intalnim Piata Libertatii numita si Piata Printul Eugen. Aceasta găzduiește una dintre cele mai însemnate și impresionante clădiri construite între 1731 și 1734. Clădirea a fost realizată în stil baroc și denumită popular Primăria Veche. Tot aici gasim si  Statuia Sfântului Nepomuk. 

Putem vizita si  Piața Unirii, care  este cea mai veche piață din Timișoara. Aceasta a fost construită în stil baroc și la început a fost cunoscută sub numele de Piața Losonczy. Când cetatea a fost cucerită în 1552 de turci și a fost ucis comitele Ștefan Losonczy s-a hotărât ca piața să-i poarte numele.

Piața Unirii găzduiește Domul Romano-Catolic,  Palatul Baroc, Fântâna cu apă minerală, Palatul Episcopiei Ortodoxe, Catedrala Ortodoxă Sârbă, Monumentul Sfintei Treimi, Casa Bruke și Casele Canonicilor.

Un alt loc minunat este locul unde se afla  Bastionul Maria Theresia care a fost construit în stil baroc, între 1730 și 1735. Acesta reprezintă cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. Pentru a se permite dezvoltarea orașului, toate celelalte bastioane ale vechii cetăți au fost demolate.

Plecare spre Brasov.

architecture-3070105_1280
romania-7785928_1280
romania-4037125_1280

Prețul include

 • 1 noapte cazare cu mic dejun si cina
 • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
 • asistenta turistica

Prețul nu include

 • Serviciile de masa si bautura care nu sunt specificate in program
 • alte servicii care nu sunt specificate în program – intrari la muzee, manastiri, etc.
 • Supliment camera SGL

Info

 •      Grup minim: 35 persoane;Pentru grup intre 25 – 34 persoane, se plătește un supliment de 30 lei/ persoana.

Conditii de calatorie :

 • Carte de identitate

Informatii utile :

 • Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative, vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari, tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
 • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul, vor putea sa plateasca suplimentul de single pentru a participa la excursie sau se vor putea retrage fara nici o penalizare. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid,in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului/ pret
 • In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Rovial Travel. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 100 lei/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

 

Conditii de inscriere si plata : 

    INSCRIERI STANDARD – cu avans de 50% si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

⭐ 12 rate - dobândă 0%

Excursie la Castelul Savarsin si Timisoara

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/03/16 07:00:00