Excursie Sighișoara – Alba Iulia – Sibiu 

PLECARE: 15 iulie

2 zile

425 RON / pers.

Ziua 1: Brasov –  Mănăstirea Bunești – Sighisoara – Alba Iulia

Plecare din Brasov ora 7.00  de la  Livada Poştei.Primul obiectiv turistic vizitat este Manastirea Bunesti, infiintata in 1991, avand  obste de maici, unde slujesc si 2  nepoate ale parintelui Dumitru Staniloae. Continuam traseul spre Sighisoara, fondat in secolul al XII-lea de catre sasii adusi in zona de regii maghiari, este  unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei care este locuit. Farmecul si valoarea istorica a numeroase cladiri si strazi ale orasului au determinat includerea lor in patrimoniul UNESCO. Vom admira intr-un tur pietonal Turnul cu ceas, Turnul Fierarilor, Biserica Manastirii, Biserica din Deal, Scara Acoperita, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb. Ne continuam deplasarea spre Alba Iulia. Ne Bucuram de Alba Iulia, vizitand  Cetatea Alba Carolina , o fortareata construita la inceputul secolului al XVIII lea in orasul medieval Alba Iulia, avand rol de fortificatie de aparare a imperiului Habsburgic impotriva eforturilor militare ale imperiului Otoman.

Cazare si cina in Alba Iulia.

Ziua 2: Alba Iulia – Sibiu – Brasov

Mic dejun.

Ne vom bucura in continuare de Muzeul National al Unirii iar apoi de Catedrala Reîntregirii Neamului construită în perioada 1921-1922 cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. În această locaţie au fost încoronaţi Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Un alt obiectiv deosebit pe care il vom vizita este Biblioteca Batthyaneum,  fondată de Batthyany Ignac în anul 1798 şi este unul dintre cele mai importante obiective turistice şi culturale din întreaga lume. Aici sunt adăpostite colecţiile impresionante de cărţi şi manuscrise vechi şi rare donate de episcop, iar astăzi biblioteca este un adevărat sanctuar de carte rară.

Ne continuam drumul catre Sibiu. Ajungem la Sibiu unde vom face un scurt pietonal pentru a vedea cateva din locurile frumoase ale Sibiului.

Vom trece pe Strada Cetății , strada pe care vom admira Turnurile Cetății, mai exact Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor .Ajungem in Piața Mare, centrul istoric al Sibiului și atracția principală a orașului. O locație deosebit de frumoasă, cu foarte multe clădiri de patrimoniu, un amestec de case  din secolele XV – XVIII cu o arhitectura ce  a fost foarte bine păstrată și adaptată vieții modern.

Vom trece de asemenea pe langa Muzeul Brukenthal , cel mai vizitat și apreciat muzeu din Sibiu, aflat  într-o clădire construită în stil baroc, ce a fost inițial reședința baronului Samuel von Brukenthal .  Vedem de asemenea Turnul Sfatului aflat între Piața Mare și Piața Mică, pe sub care trece gangul ce face legătura între cele două piețe. Nu putem rata Podul Minciunilor care face legătura dintre Piața Mică și Piața Huet și este considerat unul dintre cele mai importante simboluri din orașul Sibiu, în jurul căruia se învârt multe legende. Plecare spre Brasov.

sighisoara
Sibiu city
sibiu-511914

Prețul include

 • 1 noapte cazare cu mic dejun si cina
 • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
 • asistenta turistica

Prețul nu include

 • Serviciile de masa si bautura care nu sunt specificate in program
 • alte servicii care nu sunt specificate în program – intrari la muzee, manastiri, etc.

Info

 •      Grup minim: 35 persoane;Pentru grup intre 25 – 34 persoane, se plătește un supliment de 50 lei/ persoana.

Conditii de calatorie :

 • Carte de identitate

Informatii utile :

 • Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative, vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari, tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
 • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul, vor putea sa plateasca suplimentul de single pentru a participa la excursie sau se vor putea retrage fara nici o penalizare. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 • In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid,in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului/ pret
 • In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Rovial Travel. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 100 lei/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

 

Conditii de inscriere si plata : 

    INSCRIERI STANDARD – cu avans de 50% si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

⭐ 12 rate - dobândă 0%

Excursie Sighișoara – Alba Iulia – Sibiu

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/07/15 07:00:00