ISRAEL – IORDANIA 

Religie, tradiție, istorie

PLECARE: 3 APRILIE

8 ZILE

1295 EURO / pers.

ZIUA 1:  BUCURESTI – TEL AVIV – HAIFA – CANA GALILEII – NAZARETH

Intalnire la Aeroportul International Otopeni cu reprezentantul agentiei. Imbarcare pt zbor  cu destinatia Tel-Aviv.Aterizare pe Aeroportul Ben Gurion(Lod). Plecare spre Nazareth,pe drum,vizitam Haifa cu Biserica Stella Maris si Gradinile Suspendate,Bahai.Continuam catre Cana Galileei unde vizitam Biserica Minunii construita pe ruinele unei basilici din secolul VI. Spre dupa-amiaza ajungem la Nazareth, unde vizitam Biserica Ortodoxa “ Sf. Gavril”  cu Fantana Fecioarei Maria si  Biserica Catolica “Buna Vestire”,in subsolul careia se gaseste o parte a casei lui Iosif- Pestera Familiei Sfinte. Cina si cazare in Nazareth/Tiberias.

ZIUA 2: CAPERNAUM – TABGHA – MUNTELE FERICIRII – BETHLEEM

Mic dejun. Plecare spre Capernaum,orasul in care a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazareth. Aici vizitam ruinele sinagogii din calcar alb, unde Iisus a predicat si ale casei soacrei Sf. Petru si Biserica Ortodoxa greaca “Sf Gheorghe Poposim in Tabgha  – locul unde s-a petrecut Minunea saturarii celor cinci mii de oameni cu doi pesti si cinci paini, dupa care ne oprim pe Muntele Fericirilor, unde se afla Biserica Fericirilor. Cina si cazare la Hotel,in Tiberias.

ZIUA 3: AMMAN – RAUL IORDAN – MADABA- MUNTELE NEBO – MAREA MOARTA 

Mic dejun. Ne deplasam spre Iordania. BUN VENIT LA AMMAN, Capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, un oras din ce in ce mai  modern, care imbina armonios deopotriva,trecutul cu prezentul. Investitiile familiei regale dar si ale familiei Hariri, au transformat  in mod miraculos si extrem de placut, multe locuri din acest oras,devenit cu totul deosebit. Amman :tur de oras cu trecerea in revisata a celor mai importante obiective :cea mai mare moscheie din oras,Amfiteatrul Roman, Citadela, zona comerciala. Ne oprim la locul tihnit al Botezarii Domnului, situat pe malul Raului Iordan.  Intram aici in apa raului pentru un botez simbolic. Continuam calatoria spre Madaba si Muntele Nebo (muntele profetului Moise) cel mai inalt din lantul muntos Moabit. Se spune ca aici a murit Moise vazand Tara Sfanta. In Madaba la biserica Greco-Ortodoxa Sf. Gheorghe, ne vom intalni cu cel mai fin si totodata faimos mosaic bizantin din lume ,care dateaza din secolul VI, care reprezinta harta Palestinei.  Restul zilei este rezervat pentru Marea Moarta. Ne indreptam catre Mare,calcand si admirand plaja unuia dintre renumitele complexe turistice din zona. Cina si cazare la hotel in Amman.

Nebo

ZIUA 4: AMMAN – PETRA

Mic dejunTransfer la Petra. Toata ziua este dedicata “Orasului Roz”. Petra este un oras sapat in piatra, un loc magnific faurit de om si de natura,capitala a regatului Nabatenian. Unic in lume si devenit Monument UNESCO si totodata una dintre cele 7 Noi Minuni ale  Lumii, Petra este azi, cel mai vizitat loc din Orientul Mijlociu. Populatia acestui oras a disparut misterios la inceputul mileniului. Turul incepe pe drumul ce serpuieste prin  canion,calatoria spre orasul Antic, de la intrarea oficiala si pana la intrarea efectiva,  putand  fi facuta de doritori pe cal/sau trasurica trasa de cai. Cina si cazare la Hotel in Amman.

ZIUA 5: AMMAN – IERUSALIM 

Mic dejun,timp liber Amman. Spre pranz pornim catre granita cu Israelul. BINE ATI REVENIT in Tara Sfanta ! Ne indreptam catre Ierusalim, unde vom face o scurta oprire la Zidul Plangerii-locul cel mai sfant pentru Evreii din toata lumea- urmata de o vizita la Mormantul Regelui David. Cina si cazare la Bethleem.

ZIUA 6: IERUSALIM

 

Mic dejun. Incepem vizita in Ierusalim cu Muntele Maslinilor,de unde vom admira splendida panorama a orasului Ierusalim. Continuam spre Manastirea Tatal Nostru,construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenicii sai  rugaciunea Tatal Nostru,Biserica Dominus Flevit si Gradina Ghetsimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obisnuia sa se roage si unde a fost prins. Urmeaza apoi Biserica Tuturor Natiunilor, construita prin contributia a 12 state si Biserica Mormantului Maicii Domnului cu,Capela Sf. Ioachim si Ana. Traversam Paraul Chedron si intram in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf Stefan si parcurgem pe jos Drumul Crucii( Via Dolorosa) spre Golgota si Mormantul Sfant. Incheiem ziua cu Muntele Sion, Foisorul ‘  Cina Cea De Taina’ si Biserica Adormirii Maicii Domnului. Cina si cazare la Bethleem.

ZIUA 7: IERIHON – QUMRAN – MAREA MOARTA – HOZEVA – BETHLEEM  

Mic dejun. Plecare spre Ierihon -Asezamantul Romanesccu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe si Dudul lui Zacheu. . Spre Marea Moarta-cel mai jos loc de pe pamant,aflat la peste 400m, sub nivelul  marii.Ajungem in Qumran,locul unde au fost descoperite faimoasele Manuscrise de la Marea Moarta,scurta oprire la magazinulcu, renumitele cosmetic de la Marea Moarta..Ne continuam excursia si facem o vizita la Manastirea Sf. Gherasim,vizitam Hozeva , locul in care a trait in ultima parte a vietii sale, Sf. Ioan Iacob Romanul. Cina si cazare la Bethleem.

ZIUA 8 : BETHLEEM – TEL AVIV – BUCURESTI

Mic dejun. Transfer catre Tel Aviv pentru zborul catre casa.

Jaffa
Muntele Fericirilor
Petra2
Irdania
Muntele Măslinilor
Drumul Crucii
Zidul Plângeri
Betleem
Capernaum

Prețul include

 • asistenta si intampinare pe Aeroportul Ben Gurion,din Israel
 • transport cu autocar modern– cu A/C
 • transfer aeroport – hotel – aeroport
 • caratul bagajelor la hoteluri
 • 7 nopti de cazare cu HB
 •  ghizi locali vorbitori de lb romana.

Prețul nu include

 • orice cheltuiala de ordin personal
 • asigurarea medicala
 •  bauturi, mese optionale care nu sunt incluse in program
 • bacsisurile pt prestatori locali – 45 Euro ( se achita  la plecare)
 • taxe de intrare la obiective turistice altele decat cele care sun incluse in program

Info

Conditii de calatorie :

 • Carte de identitate valabila sau pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Informatii utile :

Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative, vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

            Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari, tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Distributia camerelor in hoteluri  se face de catre receptiile acestora, problemele legate de amplasarea, sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul, vor putea sa plateasca suplimentul de single pentru a participa la excursie.Agentia nu se obliga sa suporte  diferenta de camera single.In consecinta turistul poate sa se retraga  fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

In situatia in care programul se poate organiza,in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului/ pret  achitat.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale.Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tur Operatoare.

Conform reglementarilor in vigoare , minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara : sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra sa acordul ambilor parinti sau al parintelui care nu il insoteste in forma autentica la notar.In cazul in care nu e insotit de parinti, cel care insoteste trebuie sa prezinte si sa detina si un cazier judiciar.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Rovial Travel. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Compania aeriană, fără a cere acordul agenţiei de turism care derulează programul, poate modifica orele de zbor. Prin urmare, Agenţia nu este răspunzătoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o altă oră decât cea înscrisă în programul iniţial al excursiei.Orice problemă privind operarea zborului şi acţiunile adiacente acestuia intră sub competenţa transportatorului, biletul de avion reprezentând contractul între pasager şi compania aviatică. Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Pentru destinatiile europene, de regula, limita de bagaje de cala este de 20 kilograme si 06 kilograme pentru bagajul de mana, dimensiuni: 55cm x 40cm x 20cm. Depasirile de limita de KG se achita separat pe aeroport. Mai multe informatii gasiti pe site-ul companiei aeriene sau in agentia de turism. Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata(ultimele 2-3 luni). Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

 

Conditii de inscriere si plata :

LOCURI LIMITATE PE FIECARE DATA DE PLECARE !

 INSCRIERI STANDARD – cu avans de 30% si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

⭐ 12 rate - dobândă 0%

 Israel – Iordania

Religie, tradiție, istorie

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/04/03 06:00:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Post comment