Excursie în Nordul Moldovei și Iași

PLECARE: 1 August

4 ZILE

950 LEI / pers.

Conditii de inscriere si plata :

REDUCERE FIRST  MINUTE  – 100 LEI / PERS inscrieri pana in 31.12.2023 cu avans 30%, diferenta  20% pina in 31.01.2024  si diferenta de 50% cu 40 de zile inainte de plecare. 

LOCURI LIMITATE PE FIECARE DATA DE PLECARE !

ZIUA 1: BRAŞOV – GHEORGHIENI – CHEILE BICAZULUI – PIATRA NEAMT – MANASTIREA VARATEC – MANASTIREA AGAPIA – TARGU NEAMT – MANASTIREA NEAMT

Plecare din Braşov,la ora 06:00 de la Livada Poştei. Vom trece din Transilvania in Moldova pe unul dintre cele mai recmarcabile itinerare turistice  din Carpatii romanesti, Cheile Bicazului. Cheile strabatute de raul Bicaz, fac parte din aria protejata a Parcului National Cheile Bicazului-Hasmas.Se viziteaza Manastirea Varatec, care este cea mai mare manastire de maici din Romania ( peste 400 de maici). A fost fondata in 1785 si din 1839 a devenit manastire independenta fata de manastirea Agapia. Puteti admira Biserica “Adormirii Maicii Domnului” , Turnul clopotniţă de poartă, Biserica “Sf. Ioan Botezătorul”, Biserica”Schimbarea la Faţă” si chiliile. Ne continuam traseul spre Manastirea Agapia, a doua manastire de maici ca marime, dupa manastirea Varatec, fondata intre anii 1641 – 1643, unde veti admira frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, Biserica „Sf. Voievozi”, Paraclisul „Naşterea Maicii Domnului”,Turnul clopotniţă, Bolniţa de lemn „Adormirea Maicii Domnului” si chilia in care locuia scriitorul Alexandru Vlahuta in vizitele sale. Cazare la hotel in zona Falticeni/ Suceava.

ZIUA 2: MANASTIREA HUMOR – MANASTIREA VORONET –  MANASTIREA MOLDOVITA – MANASTIREA SUCEVITA MANASTIREA PUTNA

Mic dejun. Plecam spre Manastirea Humor, ce dateaza din 1530 si a carei biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf. Gheorghe”,este pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, în grupul Bisericile pictate din nordul Moldovei împreună cu alte șapte biserici din nordul Moldovei (Arbore, Pătrăuți, Moldovița, Probota, „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, Sucevița și Voroneț).Continuam deplasarea spre Manastirea Voronet, supranumită „Capela Sixtină a Estului”,una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare Biserica, a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni şi 3 săptămâni, lacas inclus in patrimoniul mondial UNESCO, unde vom admira faimoasele fresce exterioare si din interiorul bisericii. Ne indreptam spre Manastirea Moldovita, si ea inclusa  in patrimoniul cultural mondial UNESCO, una din vechile asezari calugaresti din zona ce ne va incanta prin frescele exterioare si interioare. Urmatorul popas il facem la  Manastirea Sucevita, cu hramul Invierea Domnului, care a fost construita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila.

Ultima oprire o vom face la Mănăstirea Putna ( 1466 – 1469) ctitorie a lui Ştefan cel Mare, unul din cele mai importante centre culturale, religioase şi artistice româneşti, supranumită si „Ierusalimul Neamului Românesc”. Veti admira Turnul cu arc boltit, Paraclicul manastirii, Turnul Clopotnitei, Casa Domneasca, Turnul Tezaurului.Optional, puteti participa la o cina specifica cu program traditional. Cazare la hotel in zona Suceava.

ZIUA 3: SUCEAVA – IASI

Mic dejun. Plecare spre Ruginoasa, unde vom vizita Muzeul memorial Alexandru Ioan Cuza. Ne deplasam apoi la Iasi unde vizitam Palatul Culturii si vom face un tur pietonal in care vom admira: Teatrul, Catedrala Mitropolitana, Manastirea Trei Ierarhi, Casa Dosoftei. Timp liber pentru a descoperi farmecul acestui oras. Cazare la hotel in Iasi.

ZIUA 4: IASI – BACAU – BRASOV

Mic dejun.Plecam spre Parcul Copou , cel mai vechi parc din Iasi, situat pe Dealul Copou, ce gazduieste Teiul lui Eminescu si un muzeu inchinat poetului. Urmatoarea oprire o vom face la Castelul Sturdza de la Miclăușeni, cunoscut și sub denumirea de Palatul Sturdza, un castel în stil neogotic construit între anii 1880-1904 de către Gheorghe Sturza și soția sa Maria. În prezent, se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și este inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Iași din anul 2015. Ne vom continua deplasarea spre Brasov,unde vom ajunge in cursul serii.

agapia
Manastire Voronet
putna

Prețul include

 • 3 nopţi cazare la hotel/ pensiune
 • 3 mic dejunuri
 • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
 • asistenta turistica

 

Prețul nu include

 • serviciile de masa si bautura care nu sunt specificate in program
 • intrarile la obiectivele turistice
 • alte servicii care nu sunt specificate în program – intrari la muzee, manastiri etc.

Info

 • Grup minim: 35 persoane
 • Pentru grup intre 25 – 34 de persoane, se va plati un supliment de 70 lei/persoana.
 • supliment SGL – 430 RON

Conditii de calatorie :

  • Carte de identitate valabila sau pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

  Informatii utile :

  Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative, vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

  Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari, tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare.

  Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

  Distributia camerelor in hoteluri  se face de catre receptiile acestora, problemele legate de amplasarea, sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

  Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul, vor putea sa plateasca suplimentul de single pentru a participa la excursie.Agentia nu se obliga sa suporte  diferenta de camera single.In consecinta turistul poate sa se retraga  fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

  Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

  In situatia in care programul se poate organiza,in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului/ pret  achitat.

  Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale.Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tur Operatoare.

  Conform reglementarilor in vigoare , minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara : sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra sa acordul ambilor parinti sau al parintelui care nu il insoteste in forma autentica la notar.In cazul in care nu e insotit de parinti, cel care insoteste trebuie sa prezinte si sa detina si un cazier judiciar.

  In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Rovial Travel. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

  Conditii de inscriere si plata :

  REDUCERE FIRST  MINUTE  – 100 LEI / PERS inscrieri pana in 31.12.2023 cu avans 30%, diferenta  20% pina in 31.01.2024  si diferenta de 50% cu 40 de zile inainte de plecare. 

  LOCURI LIMITATE PE FIECARE DATA DE PLECARE! 

   

⭐ 12 rate - dobândă 0%

 Excursie în Nordul Moldovei

Brașov – Piatra-Neamț – Mânăstrirea Agapia – Mânăstrirea Voronet – Mânăstrirea Putna – Iasi – Brașov

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/08/01 06:00:00