EXCURSIE  MARAMUREȘ

PLECARE: 4 Aprilie

04 Iulie

16 August

4 ZILE

970 LEI / pers.

Conditii de inscriere si plata : 

INSCRIERE FIRST  MINUTE  – REDUCERE 100 LEI / PERS inscrieri pana in 31.01.2023 cu avans 30%, diferenta de 20% pana in 28.02.2024 si restul de 50% cu 40 de zile inainte de plecare.

ZIUA 1: BRAŞOV –  MĂNĂSTIREA BUNEŞTI – SIGHIŞOARA – TÂRGU MUREŞ – REGHIN –  POIENILE IZEI

Plecare din Brasov ora 07.00 de la  Livada Poştei.Primul obiectiv turistic vizitat este Manastirea Bunesti, infiintata in 1991, avand  obste de maici, unde slujesc si 2  nepoate ale parintelui Dumitru Staniloae. Continuam traseul spre Sighisoara, fondat in secolul al XII-lea de catre sasii adusi in zona de regii maghiari, este  unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei care este locuit. Farmecul si valoarea istorica a numeroase cladiri si strazi ale orasului au determinat includerea lor in patrimoniul UNESCO. Vom admira intr-un tur pietonal Turnul cu ceas, Turnul Fierarilor, Biserica Manastirii, Biserica din Deal, Scara Acoperita, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb. Ne continuam deplasarea spre Targu Mures, unde vom admira intr-un tur pietonal Piata Trandafirilor, Palatul Culturii, Palatul Baroc, Palatul Administrativ, Teatrul, Catedrala Ortodoxa,Casa pe arcuri, Biserica Reformata. Traseul ne va duce prin Reghin , al doilea mare oras al jud.Mures, situat pe malul Tarnavei Mari.Ne continuam deplasarea spre Poienile Izei. Cazare si cina la pensiune.

ZIUA 2: POIENILE IZEI –  MANASTIREA BARSANA – SIGHETU MARMATIEI- SAPANTA – CERTEZE – POIENILE IZEI

Mic dejun.Plecam pe Valea Izei spre Manastirea Barsana, unde vom vizita complexul monahal fomat din Biserica Noua, Altarul de vara, Aghiasmatarul, Staretia, Casa maicilor, Casa artistului, Casa duhovnicului,Arhondaricul,Praznicul cu trapeza, Turnul clopotnita. Ne continuam deplasarea spre Sighetu Marmatiei, unde vom putea vizita Muzeul Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei cunoscut si sub numele Memorialul Durerii, proiect unic in zona tarilor est-europene, Muzeul Etnografic al Maramuresului,Muzeul Culturii Evreiesti, Muzeul Satului Maramuresean.Continuam traseul spre Sapanta,a carui faima se trage de la renumitul sau Cimitir Vesel, care a devenit o importanta atractie turistica. Cimitirul dateaza de la mijlocul anilor 1930 si este creatia artistului popular Stan Ion Pătraş, sculptor, pictor si poet in acelasi timp.Apoi vom trece prin Certeze, localitate faimoasa prin constructiile sale ridicate dupa revolutia din 1989. Cazare si cina la pensiune.

ZIUA 3:  POIENILE IZEI  – VISEUL DE SUS  – BORSA –  MONUMENTUL EROILOR MOISEI – MĂNĂSTIREA BOGDAN VODĂ

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Viseul de Sus, de unde vom pleca pe VALEA VASERULUI in EXCURSIE DE JUMATATE DE ZI CU MOCANITA (trenul amintirilor – ultima cale forestira activa, pe care circula locomotive cu abur). In continuare ne deplasam la Borsa pentru a vizita celebra Cascada a Cailor . La intoarcere oprim pentru a vizita   Manastirea Bogdan Voda, ce dateaza din anul 1718. Cazare si cina la pensiune.

ZIUA 4:  POIENILE IZEI  – SALINA TURDA – IERNUT – UNGHENI – SIGHISOARA – BRASOV

Mic dejun. Plecare spre spre Salina Turda, un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare, unde vom opri pentru vizitare (biletul de intrare nu este inclus). Apoi ne vom continua drumul pe traseul Iernut – Ungheni – Sighisoara – Brasov.

sighisoara
sapanta
sighet
mocanita

Prețul include

  • 3 nopţi cazare cu mic dejun si cina la pensiune
  • transport cu autocar clasificat conform normelor europene
  • asistenta turistica

Prețul nu include

  • Serviciile de masa si bautura care nu sunt specificate in program
  • alte servicii care nu sunt specificate în program – intrari la muzee, manastiri, Mocanita,  salina,etc.

Info

  • Grup minim: 35 persoane.
  • Pentru grup intre 25 – 34 persoane, se plateste un supliment de 50 lei/ persoana.

Conditii de calatorie :

  • Carte de identitate valabila sau pasaport electronic, simplu sau temporar valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.

Informatii utile :

Zilele de desfasurarea ale excursiilor optionale sunt informative, vor fi reconfirmate de insotitorul de grup la destinatie.

            Tarifele excursiilor optionale pot suferi modificari, tarifele finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Distributia camerelor in hoteluri  se face de catre receptiile acestora, problemele legate de amplasarea, sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul, vor putea sa plateasca suplimentul de single pentru a participa la excursie.Agentia nu se obliga sa suporte  diferenta de camera single.In consecinta turistul poate sa se retraga  fara penalizari sau sa opteze pentru camera single.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

In situatia in care programul se poate organiza,in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului/ pret  achitat.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale.Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tur Operatoare

Conform reglementarilor in vigoare , minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara : sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra sa acordul ambilor parinti sau al parintelui care nu il insoteste in forma autentica la notar.In cazul in care nu e insotit de parinti, cel care insoteste trebuie sa prezinte si sa detina si un cazier judiciar.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Rovial Travel. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Conditii de inscriere si plata : 

INSCRIERE FIRST  MINUTE  – REDUCERE 100 LEI / PERS inscrieri pana in 31.01.2023 cu avans 30%, diferenta de 20% pana in 28.02.2024 si restul de 50% cu 40 de zile inainte de plecare.

  LOCURI LIMITATE CU REDUCERE  PE FIECARE DATA DE PLECARE  !

⭐ 12 rate - dobândă 0%

 Excursie Maramureș – 4 zile

Rezervă acum!

Plecăm în:

2024/04/04 06:00:00